Lago Ranco

Prvak i prvakinja sezone 2017 biće okrunjeni na lokaciji zapanjujuće ljepote

Largo Ranco

Lago Ranco
Chile 21 okt

Oct 21, 2017 18:00:00 +0000
Largo Ranco

15:00 21 okt | Lokalno vrijeme

18:00 21 okt | GMT

Conditions

Podatke o vremenu donosi

5°C / 41°F Temperatura zraka
13°C Temperatura vode
16 km/h / 10 mph Brzina vjetra
Freshwater Vrsta vode
5m to 5.5m Dubina vode
27m | 21m Visina skokova

Prvak i prvakinja sezone 2017 biće okrunjeni na lokaciji zapanjujuće ljepote

Koračajući prema uzbudljivom vrhuncu sezone, Svjetsko prvenstvo 2017 u oktobru stiže u potpuno nove krajeve, na jugu Čilea. Oblast Lago Ranco u srcu sjeverne Patagonije u Čileu poznata je ne samo po svojim pejzažima u podnožju Anda koji posmatrača ostavljaju bez daha, već i po vodopadu Riñinahue, koji je odabran za fascinantnu pozornicu velike završnice ove sezone.

Osvajačima prvenstva 2017, kako u konkurenciji muškaraca tako i u konkurenciji žena, trofeji Kralja Kahekilija biće dodijeljeni nakon vrele završnice sezone podno snijegom pokrivenih vulkana. Ko će postati nasljednici šestostrukog prvaka Garyja Hunta i prvakinje-debitantice Rhiannan Iffland, koji brane titule?

Vodopad Riñinahue je smješten u parku Futangue - zaštićenom predjelu nesvakidašnje ljepote, bogatom nedirnutim šumama, vodopadima i planinama, kao i spektakularnim poljima stvrdnute lave i izvorima vruće vode - kroz koji se proteže preko 100 km duga mreža planinarskih staza.

Sa 18 jezera i pet vulkana, područje nacionalnog parka je jedno od najreprezentativnijih u zemlji. Njegov glavni grad, Valdivia, nalazi se oko 100 km od lokacije takmičenja. Ovaj region je 1960. godine pogodio najrazorniji zemljotres ikada zabilježen u svijetu, poznat i kao "Veliki čileanski zemljotres", pri čemu je Valdivia bila najteže pogođen grad. Jačine 9,5 stepeni Rihterove skale, uništio je skoro sve, ostavivši za sobom posebnu geografiju, ispunjenu prekrasnim rijekama i jezerima.

Lokacija - Vodopad Riñinahue je smješten u parku Futangue
Koordinate - 40°19′S 72°30'W
Visine platformi - 27 m | 21 m
Dubina vode - 5 do 5,5 m
Temperatura vode u oktobru - 13°C
Temperatura zraka u oktobru - 27°C
Voda - Rijeka Pichi, slatka voda
Zanimljivost - Sa susjednim vodopadom, vodopad Riñinahue formira zajednički sliv, kao i špilju, te predstavlja prirodni vidikovac i pravi raj za biljni i životinjski svijet.

Takmičenje će biti prenošeno UŽIVO 21. oktobra od 20:00h, na www.redbullcliffdiving.com, Red Bull TV i Facebooku. Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Saznajte više na about.redbull.tv

Ako propustite takmičenje ili ga jednostavno želite ponovo pogledati, ponovno gledanje na zahtjev biće dostupno nekoliko minuta nakon takmičenja.

Lago Ranco

Up Down

Up Down

Up Down

#REDBULLCLIFFDIVING