Sergio Guzman

Meksiko

Sergio Guzman

Meksiko

"Nisam izgubio sposobnost da skačem u vodu kao 'normalna' osoba, samo sam naučio da padam sa stilom," kaže Sergio Guzman. Njegov ga je stil već odveo prilično daleko: Meksikanac je jednom pozvao djevojku na skakački šou i najviši skok posvetio njoj. Ostalo je historija - njih dvoje su sada vjenčani i roditelji su slatke male bebe.

Ovaj mladić je ostavio priličan trag i u svijetu cliff divinga, kada je postao prvi takmičar s pozivnicom koji se popeo na pobjedničko postolje, osvojivši drugo mjesto u svom tek četvrtom nastupu. Povrh toga, prošlog oktobra je u prirodnom ambijentu Shirahame (Japan) ubilježio i svoju prvu pobjedu. Nakon lošeg ulaska u svoju prvu punu sezonu, 26-godišnjak se postepeno probijao naviše u poretku, da bi na kraju sve iznenadio upisavši svoje ime u prestižnu listu pobjednika takmičenja.

Ovaj pasionirani i talentovani plesač je najmlađi član stalne postave skakača Svjetskog prvenstva, ali definitivno ima veliki potencijal da uzburka dešavanja i izazove 'velika imena' ovog sporta u sezoni 2017.