Jonathan Paredes

Meksiko

Jonathan Paredes

Meksiko

"Postati prvak." Prilično jasan cilj. Nema nedoumica o tome kakve su ambicije Jonathana Paredesa, a sudeći po njegovim rezultatima iz 2016. godine - pobjeda na otvaranju sezone, četiri treća mjesta i naslov viceprvaka iza Garyja Hunta - 'majstor stila' Svjetskog prvenstva ide tragom velikana.

Savršen ulazak u vodu je definitivno jedan od Meksikančevih najistaknutijih talenata i čini veliki dio njegovog uspjeha, uprkos najlakšem repertoaru skokova u prvenstvu. Najgraciozniji skakač u letu, i uvijek sa savršeno sastavljenim i ispruženim stopalima, istovremeno je i čovjek sa najvećim osmjehom među skakačima.

Jedan od tehnički najdotjeranijih skakača u cliff divingu, pored sebe ima legendu ovog sporta za mentora i trenera: "Moj cliff diving heroj je Orlando Duque, naravno. On je velika inspiracija za mene." Zajedno sa legendarnim Kolumbijcem, Jonathan je na Viktorijinim vodopadima izveo svoj najviši skok do sada: sa 30 metara (visina desetospratnice) u vodopad - najluđa stvar koju je, kako kaže, do sada uradio.