Blake Aldridge

Velika Britanija

Blake Aldridge

Velika Britanija

Ako želite vidjeti pravi takmičarski duh, posmatrajte Blake Aldridgea - finalista Olimpijskih igara 2008 u Pekingu se u svojoj karijeri suočavao sa priličnim brojem povreda i prepreka, ali nikada nije odustajao. I ovo ne važi samo za njegov profesionalni život. "Ako postoji bila šta u čemu sam stvarno loš, radiću na tome da postanem dobar u tome."

Ovaj 34-godišnjak, bivši svjetski prvak u skokovima, koji je također bio partner Toma Daleya u sinhronizovanim skokovima na Olimpijadi, svoj prvi skok s 27 metara visine izveo je junu 2011 na takmičenju Svjetskog prvenstva u La Rochellu, i od tada stalno želi više. Strastveni je pecaroš, i uveo je dva skoka koji su među najtežima: skok unazad iz stoja na rukama, sa četiri vijka, te dvostruki salto uzvratno sa pet vijaka, dokazavši da je rođen za ovaj sport.

"Još uvijek učim nove skokove i ne mogu se samo opustiti i postići stalnost forme. Novi skokovi se moraju izvoditi," kaže Britanac, koji je također jako dobro svjestan najnovijih dešavanja u ovom sportu. "Pobijediti na turniru ili se samo popeti na pobjedničko postolje danas je pravi luksuz." Stoga možemo biti sigurni da će Blake obaviti svoj dio posla kako bi ova sezona bila što uzbudljivija.