Andy Jones

SAD

Andy Jones

SAD

"Gospodine Jones, jeste li ikada iskoristili vaš talent da impresionirate djevojke na bazenu?" – "Pokušao sam i nije uspjelo. Na kraju se uvijek ispostavi da žele da razgovaraš s njima." Amerikanac bezizražajnog lica očito je mogao biti komičar da njegova karijera u cliff divingu nije bila tako uspješna.

Na završnom turniru sezone 2016, Jones je iskoristio svoje iskustvo iz Cirque du Soleil na prvom noćnom takmičenju Svjetskog prvenstva kako bi se predstavio u najboljem izdanju i zaokružio svoju najuspješniju sezonu pobjedom na 27-metarskoj platformi. On je 11. skakač koji je pobijedio na jednom takmičenju, a upotpunio je i pobjednički podij u ukupnom poretku, iza Garyja Hunta i Jonathana Paredesa, što ga čini jednim od favorita za sezonu 2017. "Znam da će svi krenuti snažno, i moj cilj je da držim korak s njima," možda malo preskromno kaže ovaj 32-godišnjak, koji kombinuje svoju visinu sa strašću za free-runningom kako bi proizveo jedinstven skakački stil.

Ovaj samouki filmadžija je kreativni motor USA Cliff Diving tima, koji radi na podizanju svijesti o ovom sportu kroz iskren pristup dokumentiranju svojih iskustava. Zajedno sa svojim sunarodnjacima Davidom Colturijem, Stevenom LoBueom i Kyleom Mitrioneom, on pruža uvid u način života cliff divera.